Mesaj Sayısı : 94 Kayıt tarihi : 02/08/09 Nerden : KAHRAMAN MARAŞ ELBİSTAN
Konu: Geçit bura benim köyüm degilmiş sanki Salı Ağus. 18, 2009 9:48 pm
Köyü özlemiştim heyecan vardı Görünce kalbimi bir acı sardı Acaba burada kimler yaşardı Bir zamanlar burada varmış iki yüz hane Her taraf çayırmış gül, lale Şimdi bir görseniz boş bir virane Bura benim köyüm değilmiş sanki
Köyümün etrafı selvi söğüt ağacı Sanki hiç yaşamamış kardeşi bacısı Kabirlere yoktur artık duacısı Suları kurumuş arıkları akmaz Yolları kapanmış sokaklar çıkmaz Dikeni kurumuş gülleri kokmaz Bura benim köyüm değilmiş sanki
Köylüler burayı terk edip gitmiş Evleri yıkılmış dikenler bitmiş Serçenin yerine baykuşlar ötmüş Okulun içi çökmüş yıkılmış Duvarlar sökülmüş camlar kırılmış Ne masa ne sıra ne tahta kalmış Bura benim köyüm değilmiş sanki
Duvarlar yıkılmış yollar kalmamış Tatlı söz söyleyen diller kalmamış Ağaçlar kurumuş dağlar kalmamış Üç beş yaşlı emmiler kalmış Köye başka bir sevdaları varmış Ecel gelipte köyünde bulacakmış Bura benim köyüm değilmiş sanki
Çayırları görsen zümrüt yeşili Bulamadım ben köyümün eşini Çok severim toprağını taşını Köyümün bu hali kalbimde yara Sana ne oldu geçitim bu ara Siyaseti,de bozdu bizi bu ara Bura benim köyüm değilmiş sanki
Boynu bükük gördüm kalmış bayırı Karaçalı ile çukur çayırı Kimsenin kalmamış köye hayırı Sellerde yürüdüm geçtim bazı Hem kayalığı dereboğazı Yukarı küprüden baktım bazı Bura benim köyüm değilmiş sanki
B-Yüce heybetle köyüne baktı Çalaltında kavaklar semaya ulaştı Söğütlü yatağının gözyaşı aktı Söğütlüye baktım boynu bükülmüş Tüm evlerin taşları da sökülmüş Tüm küçüklerin hepside büyümüş Bura benim köyüm değilmiş sanki
Gaz yağı tükenmiş lamba yanmıyor Damlar yok olmuş kuşlar konmuyor Oluklardan sular akıp donmuyor Büyük tarlaların ne olmuş hali Anlatacak ama yok idi hali Ne patadası kalmış ne de pancarı Bura benim köyüm değilmiş sanki
Dağı taşı gördüm bükmüş boynunu Ayırmışlar baalik arığının soyunu Acep bize kimler yaptı bu oyunu Her yanı kuşburnu çalısı sarmış Bir zamanlar yedi sülale varmış Hani yüceler,den kimler kalmış Bura benim köyüm değilmiş sanki
Beştane çeşmeden akmaz birisi Ne erkeği kalmış nede karısı Sönmüş ocağı çıkmaz karası Eski köye gittim gezdim dolaştım Bütün akrabamla hep selamlaştım Büyüklerimle de hep helalleştim Bura benim köyüm değilmiş sanki
Bu garip B- yüce anlattı köyünü size Köyü görenlere gerek yok söze Yavaş yavaş herkes dönüyor öze Bura benim köyüm değilmiş sanki